Go Back

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Ingredients
  

  • 1 kg φιλέτο κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
  • 200 γρ. αποφλοιομένη ντομάτα κονσέρβα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. καφέ ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο αρχικά και μετά από δυο λεπτά προσθέτεις κρεμμύδι και σκόρδο. Πασπαλίζεις το κάρυ, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα, ανακατεύεις απαλά και σοτάρεις για λίγο ακόμη. Σβήνεις το κοτόπουλο με το κρασί, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και αφήνεις το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγη ώρα για να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτεις την ντομάτα, τις χοντροκομμένες πιπεριές, την ζάχαρη, σκεπάζεις το φαγητό και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτεις αλάτι, πιπέρι. Τέλος μόλις τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτεις το γιαούρτι. Ανακατεύεις για να ομογενοποιηθεί το γιαούρτι με την σάλτσα και σερβίρεις.