Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

από | Απρ 5, 2020 | 0 Σχόλια

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι. Πολύ νόστιμο, ιδιαίτερη γεύση και το κυριότερο ένα εύκολο φαγητό που θα το αγαπήσει όλη η οικογένεια!

Το κάρυ στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μείγμα, αλλά χιλιάδες εκδοχές, αφού παρασκευάζεται ανάλογα με τις περιοχές, τις συνήθεις, τα μπαχαρικά, την ποσότητα και τέλος ανάλογα με το φαγητό που θα μαγειρευτεί. Το πιο σύνηθες χρώμα που έχει είναι χρυσοκίτρινο αφού συνήθως περιέχει κουρκουμά. Στην Ινδία όταν χρησιμοποιούν τον όρο κάρυ αναφέρονται σε όλα τα πιάτα με σάλτσα ή πιάτα ατμού που αρωματίζονται από ένα μείγμα καρυκευμάτων. Λανθασμένα στην Δύση αναφερόμαστε στο μείγμα και όχι στο πιάτο.

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Ingredients
  

  • 1 kg φιλέτο κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
  • 200 γρ. αποφλοιομένη ντομάτα κονσέρβα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. καφέ ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο αρχικά και μετά από δυο λεπτά προσθέτεις κρεμμύδι και σκόρδο. Πασπαλίζεις το κάρυ, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα, ανακατεύεις απαλά και σοτάρεις για λίγο ακόμη. Σβήνεις το κοτόπουλο με το κρασί, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και αφήνεις το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγη ώρα για να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτεις την ντομάτα, τις χοντροκομμένες πιπεριές, την ζάχαρη, σκεπάζεις το φαγητό και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτεις αλάτι, πιπέρι. Τέλος μόλις τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτεις το γιαούρτι. Ανακατεύεις για να ομογενοποιηθεί το γιαούρτι με την σάλτσα και σερβίρεις.

Για την Συνταγή:

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις