Ραΐτα, ινδική συνοδευτική σαλάτα
- 300 γρ. γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένος
- 1/3 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Αφήνεις σε ένα σουρωτήρι το ψιλοκομμένο αγγούρι με τον δυόσμο, τα αλατίζεις και τα αφήνεις για περίπου 30 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε μπολ βάζεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις, προσθέτοντας αλάτι κατά βούληση. Η σαλάτα είναι έτοιμη! Την βάζεις στο ψυγείο σκεπασμένη μέχρι να την σερβίρεις.