Go Back

Ινδικό ρύζι με κάρυ και αυγό

Ingredients
  

Για το ρύζι:

  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 625 ml νερό ;
  • αλάτι

Για το ινδικό μείγμα:

  • 2-3 κ.σ. βούτυρο
  • 550 γρ. (3 μέτρια) κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. αλάτι

Notes

Σε κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις βράσει το αφαιρείτε από τη φωτιά, το σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε στην άκρη (την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω να το βάλω στον ατμό).
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζετε το βούτυρο, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 6 λεπτά, μέχρι να γίνει τσιγαριστεί καλά και προσθέτετε το σκόρδο. Ανακατεύετε για μισό λεπτό και προσθέτετε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα αυγά. Τα αυγά τα μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά περίπου σαν scramble eggs. Όταν το αυγό, μαγειρευτεί καλά προσθέτετε το ρύζι.
Ανακατεύετε συνέχεια για 3 λεπτά μέχρι τα υλικά μας να γίνουν ένα μείγμα και σερβίρετε!