Go Back

Τούρτα Μασκαρπόνε με Φράουλα

Ingredients
  

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ (Bonodi)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. Mascarpone (όχι ΑΒ Βασιλόπουλος)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. φρέσκιες φράουλες
  • πολύχρωμη τρούφα για πασπάλισμα

Notes

Σε μπολ βάζουμε το mascarpone (θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χεριού μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Σε βαθύ μικρό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ (με φτερό) μέχρι να πήξει / φουσκώσει. Με το πέρας την προσθέτουμε στο mascarpone και με ένα κουτάλι ομογενοποιούμε την κρέμα.
Καθαρίζουμε τις φράουλες και στο μούλτι τις βάζουμε για να γίνουν σαν χυμός. Τον βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο για να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ.
Στο σκεύος που θα φιλοξενήσει την τούρτα, βάζουμε μια στρώση σαβαγιαρ και απο πάνω μια στρώση κρέμας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο την επόμενη στρώση σαβαγιάρ. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο της κρέμας και καλύπτουμε την επιφάνεια με την πολύχρωμη τρούφα.
Σκεπάζουμε και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.