Go Back

Τηγανητό ρύζι με μανιτάρια και μπαμπού

Ingredients
  

  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά χοντροκομμένα
  • 1 κονσέρβα μπαμπού
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. τσίλι σος
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Notes

Αρχικά φτιάχνεις στον ατμό το ρύζι. Σε πλαστικό δοχείο πάντα, βάζεις τόσο νερό ίση με την ποσότητα του ρυζιού, αλάτι και το μαγειρεύεις. Όταν έτοιμο το αποσύρεις από τον ατμό και το βάζεις σε ένα πιάτο για να κρυώσει. Προσοχή, μόνο πλαστικά και ξύλινα σκεύη να έρθουν σε επαφή με το ρύζι. Επίσης βάζεις το μπαμπού σε βραστό νερό ίσα για πέντε λεπτά. Όταν και αυτό ετοιμασθεί το σουρώνεις και το αφήνεις να στραγγίξει.
Ζεσταίνεις το βαθύ τηγάνι ή αν έχει το γοκ σου και προσθέτεις λίγο λάδι. Τσιγαρίζεις σκόρδο, τζίτζερ και την πράσινη πιπεριά. Προσθέτεις το μπαμπού και σοτάρεις λιγάκι. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια συνεχίζεις και συμπληρώνεις με το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών. Σημαντικό εδώ προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις να σοτάρεις.
Δοκιμάζεις αν είναι καλό το αλάτι. Αν ναι συμπληρώνεις μια κουταλιά σόγια σος, την ζάχαρη και την τσίλι σος. Για 2-3 λεπτά σοτάρεις και μετέπειτα προσθέτεις τα μανιτάρια, δοκιμάζεις και πάλι το αλάτι. Προσθέτεις το ρύζι και ευγενικά ανακατεύεις όλα τα υλικά κυρίως για να πάρει χρώμα το ρύζι από αυτά.
Δεν το αφήνεις για πολύ ώρα, δοκιμάζεις και αν έτοιμο το σερβίρεις σε πιατέλα γαρνίροντας το με το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών ψιλοκομμένο.