Go Back

Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι

Ingredients
  

  • 1 kg φρέσκα μπαρμπούνια
  • 1-1 1/2 χούφτα σιμιγδάλι
  • λίγο γλυκιά πάπρικα
  • λίγο κόλιανδρο φρεσκοκομμένο
  • μπόλικο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • φρέσκο λεμόνι
  • χοντρό αλάτι

Notes

Καθαρίζεις τα ψάρια από τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια. Τα πλένεις και τα βάζεις σε ενα σουρωτήρι και αλατίζεις με μπόλικο χοντρό αλάτι. Τοποθετείς ένα πιατάκι κάτω απο το σουρωτήρι για να μην στάζει και βάζεις το σουρωτήρι με τα ψάρια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζεις το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά.
Σε ένα δίσκο ρίχνεις το σιμιγδάλι, την πάπρικα και το κόλιανδρο. Βουτάς τα μπαρμπούνια μέσα στο μείγμα φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές με το υλικό. Τηγανίζεις στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (1,5 λεπτο απο την μια και 1 λεπτό από την άλλη)
Τα τοποθετείς σε πιατέλα που έχεις στρώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Κατά το σερβίρισμα, στίβεις φρέσκο λεμονάκι. Καλή σας απόλαυση!