Go Back

Γιουβέτσι με λαχανικά στο πήλινο

Ingredients
  

  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 4 πιπεριές όλα τα χρώματα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 6 κολοκυθάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 400 γρ. ντομάτα συμπυκνωμένος χυμός
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Προετοιμάζεις το πήλινο, γεμίζοντας το με νερό και αφήνοντας το τουλάχιστον για μία ώρα, πριν μπουν μέσα τα υλικά.
Ξεπικρίζεις τις μελιτζάνες κόβοντας τες σε μικρά κομμάτια, τις αλατίζεις και τις βάζεις στο νερό για μια ώρα. Λίγο πριν να είναι έτοιμες οι μελιτζάνες προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 σε αέρα και ξεκινάς να κόβεις τα υπόλοιπα υλικά λαχανικά σε μικρά καρέ (κολοκυθάκια, πιπεριές και κρεμμύδια).
Σε ένα πήλινο προσθέτεις όλα τα λαχανικά, προσθέτεις την δάφνη, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεις πολύ καλά και ψήνεις για 45 λεπτά. Θα χρειαστεί να ανακατέψεις 2 φορές κατά την διάρκεια ψησίματος.
Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε πρώτα το κριθαράκι. Το ανακατεύεις πολύ καλά να Στον χυμό ντομάτας προσθετεις την ζάχαρη, αλάτι και ρίγανη ανακατεύεις και την προθέτεις στο πήλινο. ανακατέυεις εκ νέου προσθέτεις βραστό νερό τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό. Σκεπάζεις το σκέυος με το καπάκι του και ψήνεις για 20 - 25 λεπτά.
Όταν το βγάλεις από το φούρνο το αφήνεις να πιει το ζουμάκι του, προσθέτεις τριμμένη φέτα και σερβίρεις.