Go Back

Ταϊλανδέζικα νουντλς ρυζιού με γάλα καρύδας και κουρκουμά

Ingredients
  

  • 3 μερίδες νούντλς ρυζιού
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 ξερό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 1/2 κ.γ. μέλι

Notes

Στον βραστήρα, βράζεις νερό και σε μπολ βάζεις τα νούντλς, χύνεις το νερό και το σκεπάζεις για περίπου 10 λεπτά. δοκιμάζεις τα νούντλς και όταν έτοιμα (al dente) τα αποσύρεις, στραγγίζεις και τα ξεπλένεις με κρύο τρεχούμενο νερό.
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι που το έχεις στην φωτιά, βάζεις το λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίτζερ, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Προσθέτεις το γάλα καρύδας, μέλι και λίγο νερό (2 δάχτυλα περίπου βάζεις στη άδεια πλέον κονσέρβα). Χαμηλώνεις την φωτιά και το σιγοβράζεις περίπου για πέντε λεπτά.
Προσθέτεις στο τηγάνι τα νούντλς, συμπληρώνεις αλάτι και τα αφήνεις να δέσουν. Αποσύρεις από την φωτιά και σερβίρεις