Go Back

Καλαμαράκια με λαχανικά, Κινέζικη συνταγή

Ingredients
  

  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • Λίγες φέτες τζίντζερ για την προετοιμασία του καλαμαριού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Μερικές λωρίδες τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σάλτσα οστρακοειδών
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Notes

Ξεπαγώνεις τα καλαμαράκια. Σε κατσαρόλα βράζεις νερό με τις φέτες τζίντζερ. Όταν κοχλάσει το νερό βάζεις τα καλαμαράκια για 10 δευτερόλεπτα. Προσοχή μόνο για δέκα δευτερόλεπτα. Τα αποσύρεις, τα περνάς με κρύο νερό και τα αφήνεις μαζί με τις φέτες τζίντζερ να στραγγίξουν.
Σε ενα μπολ βάζεις τα υλικά για την σάλτσα  δηλαδή το κορν φλάουρ, 1 κσ σάλτσα σόγιας, 1 κσ νερό
1 κγ ζάχαρη, 1 κγ μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθουν. Για να ρυθμίσεις το χρώμα προσθέτεις σόγια.
Σε βαθύ καυτό τηγάνι, βάζεις το λάδι τηγανίσματος και τσιγαρίζεις το τζίντερ, σκόρδο και τα λευκά μέρη του φρέσκου κρεμμυδιού. Προσθέτεις τις πιπεριές και μετά από τρία λεπτά προσθέτεις τα καλαμαράκια το μέγιστο για δύο (2) λεπτά. Λίγο πριν τα αποσύρεις προσθέτεις την σάλτσα και τα καλαμαράκια είναι έτοιμα.
Σερβίρονται μόνα τους ή και σε συνδυασμό με ρύζι στον ατμό.