Καλαμαράκια με λαχανικά, Κινέζικη συνταγή

από | Μάι 27, 2020 | 0 Σχόλια

Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Καλαμαράκια με λαχανικά και αν θες με ρύζι. Κινέζικη συνταγή νόστιμη και πολυ πιο ελαφριά απο τα καλαμαράκια τηγανητά.

Καλαμαράκια με λαχανικά, Κινέζικη συνταγή

Ingredients
  

  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • Λίγες φέτες τζίντζερ για την προετοιμασία του καλαμαριού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Μερικές λωρίδες τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. σάλτσα οστρακοειδών
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Notes

Ξεπαγώνεις τα καλαμαράκια. Σε κατσαρόλα βράζεις νερό με τις φέτες τζίντζερ. Όταν κοχλάσει το νερό βάζεις τα καλαμαράκια για 10 δευτερόλεπτα. Προσοχή μόνο για δέκα δευτερόλεπτα. Τα αποσύρεις, τα περνάς με κρύο νερό και τα αφήνεις μαζί με τις φέτες τζίντζερ να στραγγίξουν.
Σε ενα μπολ βάζεις τα υλικά για την σάλτσα  δηλαδή το κορν φλάουρ, 1 κσ σάλτσα σόγιας, 1 κσ νερό
1 κγ ζάχαρη, 1 κγ μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθουν. Για να ρυθμίσεις το χρώμα προσθέτεις σόγια.
Σε βαθύ καυτό τηγάνι, βάζεις το λάδι τηγανίσματος και τσιγαρίζεις το τζίντερ, σκόρδο και τα λευκά μέρη του φρέσκου κρεμμυδιού. Προσθέτεις τις πιπεριές και μετά από τρία λεπτά προσθέτεις τα καλαμαράκια το μέγιστο για δύο (2) λεπτά. Λίγο πριν τα αποσύρεις προσθέτεις την σάλτσα και τα καλαμαράκια είναι έτοιμα.
Σερβίρονται μόνα τους ή και σε συνδυασμό με ρύζι στον ατμό.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις