Go Back

Κιμάς σόγιας με μακαρόνια

Ingredients
  

  • 300 γρ. σόγια
  • 3 κούπες νερό
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βάζεις σε κατσαρόλα το νερό, προσθέτεις αλάτι, 1 κγ μοσχοκάρυδο και 1 κγ κανέλα και προσθετεις την σόγια. Όταν πάρει βράση την βγάζεις από την φωτιά και την αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά. Μετέπειτα την σουρώνεις, την ξεπλένεις με κρύο νερό και την στίβεις πολύ καλά για να βγάλει όλα τα νερά της.
Στην κατσαρόλα τσιγαρίζεις σκόρδο, κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο καρότο. Προσθέτεις την βρασμένη σόγια και ανακατεύεις για λίγη ώρα. Σβήνεις με την σόγια σως και το κρασί. Προσθέτεις τον μαιντανό και την ντομάτα, ανακατεύεις, βάζεις αλάτι , πιπέρι και μια κσ κέτσαπ. Χαμηλώνεις την φωτιά και σκεπασμένη την μαγειρεύεις.
Ελέγχεις συχνά, ανακατεύεις και συμπληρώνεις με ζεστό νερό αν στεγνωσει γρηγορα, με αλάτι και πιπέρι κατα βουληση. Δοκιμάζεις κυρίως με τα καρότα και περίπου μετά απο 30 λεπτά είναι έτοιμη. Προσοχή την αφήνεις στην κατσαρόλα, μέχρι να την χρησιμοποιήσεις.
Βράζεις τα μακαρόνια και σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα όπως συνηθίζεις.