Go Back

Γλυκοπατάτες με Αχλάδι στον Φούρνο

Ingredients
  

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (500 γρ.)
  • 4-5 πατάτες (500 γρ.)
  • 2 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 αχλάδια
  • χοντρό αλάτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο

Notes

Καθαρίζεις πατάτες και τις κόβεις σε ομοίου μεγέθους κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, τα αχλάδια σε μακρόστενα κομμάτια και τέλος τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Τα βάζεις σε μεγάλο ταψί, προσθέτεις το λάδι, το χοντρό αλάτι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.
Σε προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζεις το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για περίπου 35 λεπτά. Ανακατεύεις προσθέτεις λάδι αν χρειασθεί και το ξαναβάζεις στον φούρνο ξεσκέπαστο για περίπου 40 λεπτά.
Δοκιμάζεις τις πατάτες και αν είναι έτοιμες, τότε αποσύρεις το ταψί από τον φούρνο και σερβίρεις