Γλυκοπατάτες με Αχλάδι στον Φούρνο

από | Οκτ 28, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Συνοδευτικά

Γλυκοπατάτα που μόνο στο όνομα μοιάζει με την πατάτα. Πεντανόστιμη όπως και να την μαγειρέψεις!

Οι γλυκοπατάτες είναι γλυκά, αμυλούχα λαχανικά ρίζας, που καλλιεργούνται παγκοσμίως. Τις βρίσκετε σε ποικίλα μεγέθη και χρώματα – συμπεριλαμβανομένων του πορτοκαλί, του λευκού και μοβ – και είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Οι γλυκοπατάτες παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία και είναι εύκολο να τις προσθέσετε στη διατροφή σας. Οι γλυκοπατάτες είναι απίστευτα πλούσιες σε β-καροτένιο, το αντιοξειδωτικό που είναι υπεύθυνο για το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα του λαχανικού.

Στην πραγματικότητα, 200 γραμμάρια ψημένης πορτοκαλί γλυκιάς πατάτας με φλούδα παρέχει περισσότερο από επτά φορές την ποσότητα βήτα-καροτίνης που χρειάζεται ο μέσος ενήλικας ανά ημέρα.

Γλυκοπατάτες με Αχλάδι στον Φούρνο

Ingredients
  

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (500 γρ.)
  • 4-5 πατάτες (500 γρ.)
  • 2 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 αχλάδια
  • χοντρό αλάτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο

Notes

Καθαρίζεις πατάτες και τις κόβεις σε ομοίου μεγέθους κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, τα αχλάδια σε μακρόστενα κομμάτια και τέλος τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Τα βάζεις σε μεγάλο ταψί, προσθέτεις το λάδι, το χοντρό αλάτι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.
Σε προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζεις το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για περίπου 35 λεπτά. Ανακατεύεις προσθέτεις λάδι αν χρειασθεί και το ξαναβάζεις στον φούρνο ξεσκέπαστο για περίπου 40 λεπτά.
Δοκιμάζεις τις πατάτες και αν είναι έτοιμες, τότε αποσύρεις το ταψί από τον φούρνο και σερβίρεις

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις