Go Back

Σάλπες ψητές στη σχάρα

Ingredients
  

  • 6 φρέσκιες Σάλπες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Τις καθαρισμένες σάλπες τις περιχύνεις με λάδι, αλατίζεις, πιπερώνεις και ρίχνεις τη ρίγανη. Γεμίζεις τις κοιλιές, με το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Στην ζεσταμένη σχαρα τις ψήνεις μα όχι σε δυαντή φωτιά. Μόλις ροδίσουν κι απ᾿ τις δυο μεριές, είναι έτοιμες.
Ετοιμάζεις λαδολέμονο με φρέσκια ρίγανη και απολαμβάνεις.