Go Back

Σολομός μαριναρισμένος με σογια στο τηγάνι

Ingredients
  

  • 4 φιλέτα σολομού (με δέρμα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. χυμός τζίντζερ
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. lime
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • σουσάμι

Notes

Αγοράζουμε φρεσκο φιλετο σολομού με το δέρμα (γύρω στα 300γρ το καθένα) και ετοιμάζουμε τη μαρινάδα βάζοντας το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια, το μέλι και το λάιμ σε ένα σακουλάκι φύλαξης τροφίμων. Ανακατεύουμε και εκεί βάζουμε τα φιλέτα σολομού στο ψυγείο για το λιγότερο 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τόσο όσο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον σολομό απ΄ την πλευρά του δέρματος. Μετά από 3-4 λεπτά τον γυρίζουμε απ’ την άλλη πλευρά και τότε ρίχνουμε την μαρινάδα που μας έχει μείνει στο σακουλάκι. Αφήνουμε να γλασάρει λίγο η σάλτσα μας και αφαιρούμε το τηγάνι.
Συνοδέυουμε με ρύζι μπασμάτι στο ατμό, περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο και σουσάμι.