Go Back

Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο

Ingredients
  

  • 1 κεφάλι κουνουπιδιού καθαρισμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
  • 1 κρέμα μπαλσάμικου
  • αλάτι

Για τη σως αβοκάντο:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • λίγο αλάτι
  • χυμό από δύο λάιμ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κ.σ. νερό

Notes

Αφού καθαρίσεις το κουνουπίδι και βγάλεις το κοτσάνι, το βουτάς σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι και το αφήνεις να στραγγίξει.
Ανακατεύεις καλά σε ένα μπολ το λάδι, το νερό, το κάρυ, το μέλι, τον κύβο λαχανικών μέχρι να γίνουν πάστα. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται συμπληρώνεις ανάλογα με την γέυση. Γυρνάς ανάποδα το κουνουπίδι και ρίχνεις το μείγμα στην καρδιά του κουνουπιδιού. Το βάζεις σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο το αλείφουμε ολόγυρα με όση σάλτσα έτρεξε από το εσωτερικό του. Το σκεπάζεις με μία λαδόκολλα και το βάζεις στο φούρνο.
Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς, βάζεις ενα ταψι με βραστό νερό στο πάτο και ψήνεις το κουνουπίδι για περίπου 40′. Στα τελευταία 10′ ψησίματος αφαιρείς λαδόκολλα και το αφήνεις να ροδίσει.
Το σερβίρεις αφού με τη σως αβοκάντο που έχεις προετοιμάσει.