Go Back

Ρύζι με κάρυ

Ingredients
  

  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Για το ρύζι με κάρυ, στο γουόκ ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3 με 4 λεπτά. Σε άλλο σκεύος προετοιμάζεις τον ζωμό λαχανικών.
Στο γουόκ προσθέτεις το ρύζι, ανακατεύεις για να λαδωθεί και προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών, το κάρυ και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις, χαμηλώνεις τη φωτιά και μισοσκεπάζεις το γουόκ. Σιγοβράζεις για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
Είναι έτοιμο όταν στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες. Γενικότερα δοκιμάζεις και συμπληρώνεις όποιο μπαχαρικό σου ταιριάζει καλύτερα