Ρύζι με κάρυ

από | Δεκ 13, 2020 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Κάρυ, Ρύζι

Απλό ρύζι με κάρυ, γευστικό συνοδευτικό για κάθε είδους τραπέζωμα

Ρύζι με κάρυ

Ingredients
  

  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Για το ρύζι με κάρυ, στο γουόκ ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3 με 4 λεπτά. Σε άλλο σκεύος προετοιμάζεις τον ζωμό λαχανικών.
Στο γουόκ προσθέτεις το ρύζι, ανακατεύεις για να λαδωθεί και προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών, το κάρυ και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις, χαμηλώνεις τη φωτιά και μισοσκεπάζεις το γουόκ. Σιγοβράζεις για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
Είναι έτοιμο όταν στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες. Γενικότερα δοκιμάζεις και συμπληρώνεις όποιο μπαχαρικό σου ταιριάζει καλύτερα

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις