Go Back

Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο

Ingredients
  

  • 1 kg γαύρος
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. σκόρδο
  • 1 μικρή και χωρίς σπόρια πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό + λίγο ακόμα για το ψήσιμο (αν χρειαστεί)

Notes

Αγοράζεις 1 κιλό φρέσκο γαύρο, καθαρισμένο απο τον ψαρά. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Καθαρίζεις με την σειρά σου τον γαύρο, τον αλατοπιπερώνεις και τον στρώνεις σε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 23 εκ. Ψιλοκόβεις την καυτερή πιπεριά και τις σκελίδες του σκόρδου και τις σκορπίζεις πάνω στα ψάρια.
Προσθέτεις τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα 50 γρ. νερό. Βάζεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 20-30 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το νερό και να μαγειρευτεί ο γαύρος.