Go Back

Ζυμαρικά με σάλτσα από πράσο και μανιτάρια

Ingredients
  

  • 1/2 πακέτο μανιτάρια (περίπου 250 γρ.)
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κύβο λαχανικών-μία κούπα νερό
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Κόβεις τα μανιτάρια σε λωρίδες, το πράσο σε ροδέλες και ψιλοκόβεις το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρεις σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο με το σκόρδο και τα μανιτάρια για 3'. Προσθέτεις το πράσο, την πράσινη πιπεριά και συνεχίζεις το σωτάρισμα για άλλα 3-4'. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και σβήνεις με το κρασί. Αφήνεις τα λαχανικά να πιουν το κρασί και να μαλακώσουν. Στο τέλος προσθετεις την κρέμα καρύδας και ανακατεύεις απαλά και το αφήνεις να σιγοβράσει τόσο όσο. Τέλος προτέινω με το μούλτι χειρός να ομογενοποιήσεις την σαλτσα.
Οταν βράσουν τα ζυμαρικά κρατάς λίγο απο το νερό τους και το προσθέτεις στην σάλτσα. Στην κατσαρόλα με τα ετοιμα βουτηρωμένα μακαρόνια προσθέτεις λίγο σάλτσα και ανακαταυέις. Σερβίρεις ώς συνήθως προσθέτοντας σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα