Go Back

Πατάτες φούρνου με μπύρα

Ingredients
  

  • 8 πατάτα(ες)
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνι(α) χυμός
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κουτάκι μπύρα 330 ml
  • ρίγανη αποξηραμένη ή φρέσκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύεις όλα τα υλικά, προσθέτεις τη ρίγανη και τη μπύρα.
Σκεπάζουμε τις πατάτες μπύρας με αλουμινόχαρτο και τοποθετείς το ταψί στην μεσαία σκάλα.
Ψήνεις για 50 λεπτά και μετά αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Για την Συνταγή