Go Back

Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι

Ingredients
  

  • 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 kg ντομάτες ή 1 κουτί αποφλοιωμένες
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • μερικοί κόκκοι μπαχάρι
  • μερικοί κόκκοι πιπέρι
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές
  • 4-6 ξερά δαμάσκηνα
  • 4 ξερά σύκα κομμένα στα 4
  • 100 ml μέλι

Notes

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο, το μπαχάρι και το πιπέρι. Σβήνουμε το μείγμα με το κρασί και προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και την ζάχαρη. Μετέπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα σύκα, τα δαμάσκηνα και το μέλι και αφήνουμε τα υλικά σκεπασμένα, ώστε να μαλακώσουν με την άχνα τους.
Συνοδεύεται και αναμιγνύεται άνετα με ρύζι ατμού και σίγουρα τρώγεται και κρύο!