Go Back

Τάρτα με ντοματίνια

Ingredients
  

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού (Χρυσή Ζύμη)
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • ρίγανη
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • καφέ ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Notes

Τουλάχιστον μια ώρα νωρύτερα έχεις βγάλει την ζύμη απο την κατάψυξη για να ξεπαγώσει.
Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια και στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι τα τσιγαρίζεις μέχρι να γυαλίσουν πάρουν κίτρινιο χρώμα, προσθέτοντας ενα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη. Τα βγάζεις απο την φωτιά και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν καλά.
Καθαρίζεις τα ντοματίνια και τα κόβεις στα τρία. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα ρηχό μεγάλο ταψι του φούρνου απλώνεις χαρτί ψησίματος. Βάζεις την ζύμη, την μια πάνω στην άλλη και με ενα πινέλο την περνάς με λάδι.
Απλώνεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια στην ζύμη αφήνοντας 2 εκ. απόσταση από τις άκρες. Με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σου (ανάλογα το πόσο κρεμώδες ειναι το ανθότυρο), το μοιράζεις ισομερώς πάνω στα κρεμμύδια. Ραντίζεις με ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με χοντρό αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη.
Διπλώνεις την ζύμη απο τις άκρες ενώνοντας τα δύο φύλλα ζύμης και σχηματίζοντας σχήμα παραλληλόγραμης τάρτας και την χαράζεις απαλά με την μυτη του μαχαιριού.
Ψήνεις την τάρτα με ντοματίνια στον αέρα για 25-35′, μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να ψηθούν τα ντοματίνια.