Γλυκόξινο Κόκκινο Λάχανο
- 1 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 μήλο καθαρισμένο και περασμένο στον τρίφτη
- 4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- 100 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι, σοτάρεις με το βούτυρο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το κόκκινο λάχανο και όλα τα υλικά εκτός απ’ το μέλι ή την μαρμελάδα. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Μόλις πάρει βράση, σκεπάζεις και το αφήνεις να σιγομαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό και το υγρό να εξατμιστεί πλήρως. Τότε προσθέτεις το το μέλι ή την μαρμελάδα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.