Go Back

Γλυκόξινο Κόκκινο Λάχανο

Ingredients
  

  • 1 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 μήλο καθαρισμένο και περασμένο στον τρίφτη
  • 4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι, σοτάρεις με το βούτυρο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το κόκκινο λάχανο και όλα τα υλικά εκτός απ’ το μέλι ή την μαρμελάδα. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Μόλις πάρει βράση, σκεπάζεις και το αφήνεις να σιγομαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό και το υγρό να εξατμιστεί πλήρως. Τότε προσθέτεις το το μέλι ή την μαρμελάδα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.