Go Back

Τζατζίκι

Ingredients
  

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι
  • 1-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Καθαρίζεις το αγγούρι και το τρίβεις στον τρίφτη. Βάζεις το αγγούρι μέσα σε μία πετσέτα, που έχεις τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις αλάτι και 1 κ.σ. μηλόξιδο. Στραγγίζεις πολύ καλά το αγγούρι με την πετσέτα. Πρέπει να τη σφίξεις πολύ για να φύγει όλη η υγρασία.
Βάζεις το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτεις το αγγούρι και τις άλλες 2 κ.σ. μηλόξιδο. Πολτοποιείς το σκόρδο μαζι με ελαιόλαδο και το προσθέτεις στο γιαούρτι. Ψιλοκόβεις τον άνηθο, τον προσθέτεις στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.