Go Back

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι

Ingredients
  

  • 8 μεγάλα Χτένια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 λεμόνι χυμός
  • 1 κτσ μουστάρδα απαλή με μέλι

Notes

Για να αποψύξεις γρήγορα τα κατεψυγμένα χτένια της θάλασσας, το βάζεις σε κατσαρόλα με βραστό νερό και σε μέτρια φωτιά τα μαγειρέυεις για 7-8 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, αναμειγνύεις σε ένα βαθύ μπολ, μισό φλιτζάνι φυτικό ελαιόλάδο, φρέσκο ​​χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι, 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και μια πρέζα αλάτι.
Οταν ετοιμασθουν τα χτένια τα αποσύρεις και τα στραγγίζεις. Στη συνέχεια τα μεταφέρεις στο πιάτο σερβιρίσματος, περυχύνεις την σαλτσα και τα αφήνεις να κρυώσουν. Τα σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και τα βάζεις στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.