Χτένια της θάλασσας στο σπίτι

από | Ιούλ 26, 2021 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Συνοδευτικά
Συστατικά: Ψαρικά

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι

Χτένια της θάλασσας στο σπίτι

Ingredients
  

  • 8 μεγάλα Χτένια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 λεμόνι χυμός
  • 1 κτσ μουστάρδα απαλή με μέλι

Notes

Για να αποψύξεις γρήγορα τα κατεψυγμένα χτένια της θάλασσας, το βάζεις σε κατσαρόλα με βραστό νερό και σε μέτρια φωτιά τα μαγειρέυεις για 7-8 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, αναμειγνύεις σε ένα βαθύ μπολ, μισό φλιτζάνι φυτικό ελαιόλάδο, φρέσκο ​​χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι, 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και μια πρέζα αλάτι.
Οταν ετοιμασθουν τα χτένια τα αποσύρεις και τα στραγγίζεις. Στη συνέχεια τα μεταφέρεις στο πιάτο σερβιρίσματος, περυχύνεις την σαλτσα και τα αφήνεις να κρυώσουν. Τα σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και τα βάζεις στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.

Για την Συνταγή

  • Ιδέα: Οταν τα βρήκα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, δοκίμασα αντίστοιχη γεύση απο εστιατόριο
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 26/7/21

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις