Go Back

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή και για πίτσα

Ingredients
  

  • 2 κ.σ. πολτός ντομάτας
  • 200 ml βραστό νερό
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Worcestershire σως
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Notes

Σε μια κούπα του τσαγιού βάζεις τον πελτέ και ανακταύεις καλά με το βραστο νερό. Αλατίζεις και συμπληρώνεις πελτέ ή νερό κατά βούληση ή και την τελική επιθυμητή ποσότητα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σοτάρει το ψιλοκομμένο κρεμύδι με το λάδι. Προσθέτες το περιεχόμενο της κούπας και σιγοβράζεις με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
Βράζεις τα επιθυμητά ζυμαρικά και όταν έτοιμα, στο σούρωμα κρατάς ελάχιστο νερό τους για την σάλτσα. Τα επιστρέφεις σουρωμένα στην κατσαρόλα, τα βουτηρώνεις και προσθέτεις λίγο απο την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύεις έτσι ώστε να πάρουν χρώμα και σερβίρεις σε βαθύ πιάτο. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και αν έχεις φρέσκο φύλλο βασιλικού.