Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή και για πίτσα

από | Σεπ 20, 2021 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Κυρίως

Η πιο εύκολη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή και για πίτσα, που μπορείς απλά να φτιάξεις, πολύ γρήγορα.

Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά ή και για πίτσα

Ingredients
  

  • 2 κ.σ. πολτός ντομάτας
  • 200 ml βραστό νερό
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Worcestershire σως
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Notes

Σε μια κούπα του τσαγιού βάζεις τον πελτέ και ανακταύεις καλά με το βραστο νερό. Αλατίζεις και συμπληρώνεις πελτέ ή νερό κατά βούληση ή και την τελική επιθυμητή ποσότητα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σοτάρει το ψιλοκομμένο κρεμύδι με το λάδι. Προσθέτες το περιεχόμενο της κούπας και σιγοβράζεις με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
Βράζεις τα επιθυμητά ζυμαρικά και όταν έτοιμα, στο σούρωμα κρατάς ελάχιστο νερό τους για την σάλτσα. Τα επιστρέφεις σουρωμένα στην κατσαρόλα, τα βουτηρώνεις και προσθέτεις λίγο απο την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύεις έτσι ώστε να πάρουν χρώμα και σερβίρεις σε βαθύ πιάτο. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και αν έχεις φρέσκο φύλλο βασιλικού.

Για την Συνταγή

  • Ιδέα:Ένα απόγευμα μετά την δουλειά
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/9/21

Σημείωση για τον Αναγνώστη

Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό επίσης είναι να αναφερθεί ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε, τις μαγειρεύουμε, προσαρμόζουμε στα δικά μας γούστα και τις καταγράφουμε.

Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι αν και είναι με ατέλειες και ερασιτεχνικές, απεικονίζουν με απλότητα την θύμιση για ότι ότι συμβαίνει στο ιστολόγιο μας.

 

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. «Ταζίν» ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις