Go Back

Λάχανο με πατάτες και λουκάνικο

Ingredients
  

  • 600 γρ. χωριάτικο λουκάνικο κομμένο
  • 500 γρ. λάχανο λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. φέτες μπείκον ψιλοκομμένες
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 700 ml ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο

Notes

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, το σκόρδο, το μπέικον, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το λάχανο, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.