Go Back

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και λευκή σάλτσα

Ingredients
  

  • 4 μικρά κολοκυθάκια τρυφερά με τα λουλούδια τους
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 500 γρ. όποιο ζυμαρικό επιθυμείτε

Για τη σάλτσα κρασιού:

  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • λύγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Notes

Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Τα βάζοετε πάνω σε πετσέτα να μαζέψει την υγρασία τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από όσο θα τα αφήνατε συνήθως.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, την σκελίδα σκόρδου και σε βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε. Σβήνετε με το κρασί κι αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Με τρυπητή κουτάλα προσθέτετε τις πένες όπως στάζουν και προσθέτετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και ανακατεύετε.
Προσθέτετε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε τα υλικά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα με μπόλικη τριμένη παρμεζάνα