Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και λευκή σάλτσα
Οδηγίες Συνταγής
Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Τα βάζοετε πάνω σε πετσέτα να μαζέψει την υγρασία τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από όσο θα τα αφήνατε συνήθως.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, την σκελίδα σκόρδου και σε βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε. Σβήνετε με το κρασί κι αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Με τρυπητή κουτάλα προσθέτετε τις πένες όπως στάζουν και προσθέτετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και ανακατεύετε.
Προσθέτετε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε τα υλικά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα με μπόλικη τριμένη παρμεζάνα
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Μακαροναδα με κολοκυθακια και λευκη σαλτσα
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 16/1/22
Σημείωση για τον Αναγνώστη
Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό επίσης είναι να αναφερθεί ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε, τις μαγειρεύουμε, προσαρμόζουμε στα δικά μας γούστα και τις καταγράφουμε.
Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι αν και είναι με ατέλειες και ερασιτεχνικές, απεικονίζουν με απλότητα την θύμιση για ότι ότι συμβαίνει στο ιστολόγιο μας.