Go Back

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ

Ingredients
  

  • 2 kg αρνίσια παϊδάκια

Για τη μαρινάδα:

  • 40 γρ. τζίντζερ φρεσκο τριμμένο
  • 40 ml λεμόνι χυμός
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 240 ml σόγια σως
  • 200 ml λευκό κρασί ξηρό

Για τη σάλτσα BBQ:

  • 300 γρ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αχλάδι χοντροκομμένο
  • 160 ml σόγια σως
  • 40 ml ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Notes

Μαρινάρισμα κρέατος: σε βαθύ μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και την βάζετε μαζί με τα παϊδάκια σε ένα πυρεξ ή άλλο βαθύ σκεύος, που να χωράει στο ψυγείο. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 3 ώρες.
Προετοιμάζετε τα κάρβουνα, ανάβετε την φωτιά ή απλά ετοιμάζετε την ηλεκτρική σας σχάρα. Αν θέλετε κάτι πιο γρήγορο τότε σε ταψί της κουζίνας, στρώνετε μία λαδόκολλα και εκεί αραδιάζετε τα παϊδάκια σας μαζί με τη μαρινάδα. Μισή ώρα νωρίτερα από την επιθυμητή ώρα ψησίματος, βγάζετε τα μαριναρισμένα παιδάκια, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα αφήνετε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα. Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά. Μοιράζετε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θελήσετε, να «βουτάτε» τα παϊδάκια σας.
Τα ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή σε προ θερμασμένο φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 230 βαθμούς και τα αφαιρείτε όταν καραμέλωσουν.