Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ

από | Ιούλ 31, 2022 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Κυρίως
Συστατικά: Αρνί, Αχλάδι, Σόγια

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ

Ingredients
  

  • 2 kg αρνίσια παϊδάκια

Για τη μαρινάδα:

  • 40 γρ. τζίντζερ φρεσκο τριμμένο
  • 40 ml λεμόνι χυμός
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 240 ml σόγια σως
  • 200 ml λευκό κρασί ξηρό

Για τη σάλτσα BBQ:

  • 300 γρ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αχλάδι χοντροκομμένο
  • 160 ml σόγια σως
  • 40 ml ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Notes

Μαρινάρισμα κρέατος: σε βαθύ μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και την βάζετε μαζί με τα παϊδάκια σε ένα πυρεξ ή άλλο βαθύ σκεύος, που να χωράει στο ψυγείο. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 3 ώρες.
Προετοιμάζετε τα κάρβουνα, ανάβετε την φωτιά ή απλά ετοιμάζετε την ηλεκτρική σας σχάρα. Αν θέλετε κάτι πιο γρήγορο τότε σε ταψί της κουζίνας, στρώνετε μία λαδόκολλα και εκεί αραδιάζετε τα παϊδάκια σας μαζί με τη μαρινάδα. Μισή ώρα νωρίτερα από την επιθυμητή ώρα ψησίματος, βγάζετε τα μαριναρισμένα παιδάκια, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα αφήνετε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα. Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά. Μοιράζετε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θελήσετε, να «βουτάτε» τα παϊδάκια σας.
Τα ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή σε προ θερμασμένο φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 230 βαθμούς και τα αφαιρείτε όταν καραμέλωσουν.

Για την Συνταγή

Σημείωση για τον αναγνώστη

Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε μα τις μαγειρεύουμε, γευόμαστε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα ερασιτεχνικές λήψεις, μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ, μα, αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.

 

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Μοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα

Στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. «Ταζίν» ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις