Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ
Οδηγίες Συνταγής
Μαρινάρισμα κρέατος: Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και την βάζετε μαζί με τα παϊδάκια σε ένα πυρεξ ή άλλο βαθύ σκεύος, που να χωράει στο ψυγείο. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 3 ώρες.
Προετοιμάζετε τα κάρβουνα, ανάβετε την φωτιά ή απλά ετοιμάζετε την ηλεκτρική σας σχάρα. Αν θέλετε κάτι πιο γρήγορο τότε σε ταψί της κουζίνας, στρώνετε μία λαδόκολλα και εκεί αραδιάζετε τα παϊδάκια σας μαζί με τη μαρινάδα. Μισή ώρα νωρίτερα από την επιθυμητή ώρα ψησίματος, βγάζετε τα μαριναρισμένα παιδάκια, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα αφήνετε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα. Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά. Μοιράζετε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θελήσετε, να «βουτάτε» τα παϊδάκια σας.
Τα ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή σε προ θερμασμένο φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 230 βαθμούς και τα αφαιρείτε όταν καραμέλωσουν.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα & Καραμελωμένα αρνίσια παϊδάκια
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 16/2/22
Σημείωση για τον αναγνώστη
Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε μα τις μαγειρεύουμε, γευόμαστε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα ερασιτεχνικές λήψεις, μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ, μα, αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.