Go Back

Γαρίδες Γιουβέτσι στη γάστρα

Ingredients
  

  • 20 γαρίδες μεγάλες, τουλάχιστον Νο2
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κτσ ντομάτα πελτέ
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 λίτρο ζεστό νερό

Notes

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και στο μεταξύ προετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαιντανό, καθαρίζουμε τις γαρίδες δηλαδή αφαιρούμε το κέλυφός τους και το εντεράκι  και αφήνουμε κεφάλι και ουρά.
Τοποθετούμε τη γάστρα σε εστία της κουζίνας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Στην συνέχεια Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ (διαλυμένο σε ζεστό νερό) και συμπληρώνουμε με 2 περίπου ποτήρια ζεστό νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με μια λαδόκολλα ή με το καπάκι της και ψήνουμε για 1/2 περίπου ώρα. Κατά διατήματα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε βραστό νερό όποτε χρειάζεται. Προσοχή, η ποσότητα του ζεσταμένου νερού που θα απαιτηθεί εξαρτάται απο το υλικό της γάστρας (μαντέμι, πηλός ή άλλο).
Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τις γαρίδες σκεπάζοντάς τις με κριθαράκι και τον μαιντανό, συμπληρώνουμε αν χρειάζεται και άλλο ζεστό νερό και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο.
Για την Συνταγή