Γαρίδες γιουβέτσι στον φούρνο

από | Δεκ 20, 2022 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Γαρίδες γιουβέτσι στον φούρνο ή αλλιώς κριθαρότο με γαρίδες στον φούρνο. Όπως και να το πείτε είναι μια εύκολη συνταγή ταιριαστή για κάθε εποχή.

Γαρίδες Γιουβέτσι στη γάστρα

Ingredients
  

  • 20 γαρίδες μεγάλες, τουλάχιστον Νο2
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κτσ ντομάτα πελτέ
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 λίτρο ζεστό νερό

Notes

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και στο μεταξύ προετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαιντανό, καθαρίζουμε τις γαρίδες δηλαδή αφαιρούμε το κέλυφός τους και το εντεράκι  και αφήνουμε κεφάλι και ουρά.
Τοποθετούμε τη γάστρα σε εστία της κουζίνας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Στην συνέχεια Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ (διαλυμένο σε ζεστό νερό) και συμπληρώνουμε με 2 περίπου ποτήρια ζεστό νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με μια λαδόκολλα ή με το καπάκι της και ψήνουμε για 1/2 περίπου ώρα. Κατά διατήματα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε βραστό νερό όποτε χρειάζεται. Προσοχή, η ποσότητα του ζεσταμένου νερού που θα απαιτηθεί εξαρτάται απο το υλικό της γάστρας (μαντέμι, πηλός ή άλλο).
Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τις γαρίδες σκεπάζοντάς τις με κριθαράκι και τον μαιντανό, συμπληρώνουμε αν χρειάζεται και άλλο ζεστό νερό και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο.
Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις