Go Back

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο

Ingredients
  

  • 1 κιλο πατάτες baby κομμένες στη μέση
  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 4
  • 250 γρ μανιτάρια λευκά
  • 300 ml πορτοκάλι χυμός
  • ½ λεμόνι χυμός
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κτγ κουρκουμά
  • 1 κτσ μουστάρδα γλυκιά
  • 2 κτσ δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα. Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο, μανιτάρια και το δεντρολίβανο και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C, βάζοντας σε λειτουργία το πάνω grill. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα και μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο.
Σερβίρουμε αμέσως.
Για την Συνταγή