Μπαμιέ (αφγανική κουζίνα)
Σε καυτό λάδι ρίχνουμε τις πατάτες να ψιλοτηγανιστούν. Προσθέτουμε λίγο κουρκουμά, ώστε να πάρουν χρώμα και λίγο κάρυ. Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα, τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο λάδι βάζουμε τις μπάμιες για 5-8 λεπτά. Σβήνουμε με ξύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και τις αφήνουμε άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα, ρίχνουμε την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε να πάρουν βράση, τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τις πατατούλες και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ετοιμαστούν οι πατάτες.
Σερβίρουμε με φέτα ή κοτόπουλο ψητό
Για την Συνταγή