Go Back

Κοτόπουλο με πράσο και μανιτάρια

Ingredients
  

  • 4 κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κσ μουστάρδα
  • 1 κσ κορν φλάουρ
  • 1 λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Notes

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε τα μπούτια από την κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κύβο λαχανικών, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και επαναφέρουμε τα μπούτια στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Στο τέλος διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε να πάει παντού και αφού δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι όπως Ρύζι με κάρυ ή πατάτες τηγανητές, φούρνου, πουρέ όπως Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές, Πατάτες φούρνου με μπύρα.
Για την Συνταγή