Παντζάρια δροσερά, γλυκά, θρεπτικά και παιχνιδιάρικα. Κάθε φορά που τα τρώμε με τον γιό μου τα χρωματισμένα χείλια και δόντια μας, μας χαρίζουν πολύ γέλιο!
Σαλάτα παντζάρι με γιαούρτι και Τζίντζερ
Ingredients
- 8-10 βολβοί παντζαριών
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Notes
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα παντζάρια. Βράζουμε τα παντζάρια (βολβούς και φύλλα). Όταν βράσουν δηλαδή να τρυπιούνται οι βολβοί με πιρούνι τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φύλλα με λάδι και ξυδάκι είναι πεντανόστιμα, συνήθως τα τρώω εκείνη την στιγμή. Όσον αφορά το ζουμί και σε αυτό προσθέτω λίγο λάδι, ξύδι και αλάτι και αφού κρυώσει το πίνω σαν χυμό. Είναι αναζωογονητικός!
Τώρα μόλις κρυώσουν οι βολβοί τους καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια. Προτιμώ να τους βάζω στο multi και να τους κόβω εκεί!
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και το τζίντζερ και προσθέτουμε στη συνέχεια το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Περιχύνουμε το μείγμα στα παντζάρια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Διατηρούνται και στο ψυγείο.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 04/04/16
- Αρχική ιδέα: Σαλάτα παντζάρι με γιαούρτι και ginger
0 Σχόλια