Αυγά με αντζούγιες για κάθε περίσταση. Είναι εύκολο, γρήγορο, εντυπωσιακό, γευστικότατο ορεκτικό, έχει μοναδική γεύση και μου θυμίζει πάντα οικογενειακές στιγμές. Το διατηρούμε στο ψυγείο φυσικά σε ταπεράκι 😉
- 4 αυγά (καλοβρασμένα αλλά όχι πρασινισμένα)
- 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κσ. κάππαρη
- 4 αντζούγιες
- ελαιόλαδο
- ξύδι
Έπειτα, κόβουμε στα τέσσερα τα βρασμένα αυγά και τα βάζουμε στο επιθυμητό σκεύος σερβιρίσματος. Στο μπλέντερ ή στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την αντζούγια. Δοκιμάζουμε το μείγμα μας και συμπληρώνουμε με ό,τι νομίζουμε. Σκεπάζουμε ή και αλείφουμε τους κρόκους με το μείγμα και προσθέτουμε μια αντζούγια ή μισή από αυτή αν είναι μεγάλη.
Σκεπάζουμε το σκεύους και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο (για μισή ώρα περίπου). Να ξέρετε, το σερβίρουμε κρύο.
Για την Συνταγή:
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/12/2011
- Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου.
- Άλλες συνταγές από το ταπεράκι με αυγά ή και με αντζούγιες.
0 Comments
[…] λευκό Ελληνικό ξηρό κρασί. Εκεί θα περιμένουν τα πράσινα αυγά αλα Μπρούνα, ένας πικάντικος μεζές από την Γένοβα μαζί με […]