Τυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Τυρόπιτα
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 250 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι νερό
- 5 αυγά
- κριθαρένιο παξιμάδι (τριμμένο)
Σε μεγάλο μπόλ τρίβετε τη φέτα από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και ανακατεύεται με το ανθότυρο. Σε ξεχωριστό μπολ, σπάτε τα αυγά, τα χτυπάτε, στη συνέχεια τα ρίχνετε μέσα στο τυρί και ανακατεύετε. Προσθέτετε το βούτυρο και αμέσως μετά το γιαούρτι και ανακατεύετε αργά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας τμηματικά ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια ένα ποτήρι αλεύρι πάντα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνετε ένα μεσαίου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος και στη συνέχεια σκεπάζετε τον πάτο με τη τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα, και από πάνω σκεπάζετε πάλι με γαλέτα.Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 26/12/16
- Αρχική ιδέα: Τεμπελοτυρόπιτα(Καλάβρυτα)