Λάχανο καρότο με πράσινο μήλο και βινεγκρέτ μελιού και μουστάρδας. Μια άλλη εκδοχή για το αγαπημένο μου λάχανο.
Λάχανο καρότο με πράσινο μήλο
- 300 γρ. λάχανο λευκό (λεπτοκομμένο)
- 200 γρ. κόκκινο λάχανο (λεπτοκομμένο)
- κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μπαστουνάκια)
- κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε μπαστουνάκια)
- 1/2 πράσινο μήλο
- 2 καρότα (κομμένα σε μπαστουνάκια)
- φύλλα μαϊντανού
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη Βινεγκρέτ (μέλι-μουστάρδα)
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. λευκό ξύδι (μπαλσάμικο)
- 20 γρ. μέλι
- 50 γρ. νερό
- αλάτι
Σε μεγάλο μπόλ λεπτοκόβετε τα λάχανα (όχι στον τρίφτη) και βάζετε όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε με την βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδας. Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάτε το μπλέντερ και προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, συμπληρώνοντας αναλόγως με την γεύση και την επιθυμητή υφή (πηχτή – αραιή). Σε περίπτωση που θέλετε πιο έντονη γεύση τότε συμπληρώνεται με απαλή μουστάρδα.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 26/12/16
- Αρχική ιδέα: Σε ταβέρνα στο χιονισμένο Κυριάκι (Βοιωτίας) μετέπειτα από του Λουκάκου την συνταγή