Χρόνια πολλά την φτιάχνω, πικάντικη και πολύ γευστική σε γεύση σαλάτα που σίγουρα θα εκπλήξει την πρώτη φορά.
- 300 γρ. σπανάκι (φρέσκο)
- 4-5 αγγουράκια τουρσί (λεπτοκομμένα)
- 1 φρέσκο κρεμμύδι (μικρό)
- όσες φλύδες παρμεζάνας θέλετε
Για τη Βινεγκρέτ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. μέλι
- παρμεζάνα (τριμμένη)
- αλάτι
- πιπέρι
Σε ένα μπολ βάζετε το καθαρισμένο σπανάκι, το λεπτοκομμένο κρεμμυδάκι και τα λεπτοκομμένα αγγουράκια τουρσί και τις φλείδες παρμεζάνας.
Σε άλλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και με αναδευτήρι χεριού ή ηλεκτρικό τα ομογενοποιείται. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Όταν είναι έτοιμη περιχύνετε τη βινεγκρέτ στο μπολ, ανακατεέται και την αφήνετε για δέκα λεπτά να δέσει με την σαλάτα.
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 21/3/17
- Αρχική ιδέα: Ένα βράδυ στο Beer Academy Νέας Μάκρης το 1999 με την Πέγκυ