Σπαγγέτι με μύδια και γαρίδες

από | Σεπ 21, 2018 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως

Κατεψυγμένες γαρίδες και μύδια στο τηγάνι με σπαγγέτι.

Σπαγγέτι με μύδια και γαρίδες

Ingredients
  

  • 350 γρ. μύδια ψίχα
  • 350 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 200 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκο πιπέρι

Notes

Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες όπως είναι με τον πάγο. Με το που ξεπαγώσουν χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα όλων. Ρίχνουμε στα θαλασσινά μας το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι τόσο όσο μας αρέσει, δυναμώνουμε την φωτιά συμπληρώνοντας ζεσταμένο νερό ίσα να τα καλύψει. Χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια (al dente), τα έχουμε σουρώσει κρατώντας ένα ποτήρι από το νερό τους. Ρίχνουμε  τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσθέτοντας φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις