Ο τόνος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους

Ο φρέσκος τόνος έχει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδη δράση και καρδιαγγειακά οφέλη. Ακολουθεί το σπάνιο να βρεις διατροφικά σελήνιο και το φυλλικό οξύ.

Κάθε τόνος έχει και ένα μειονέκτημα: λόγω της διατροφής του απορροφά βαρέα μέταλλα τα οποία συσσωρεύονται στον οργανισμό του. Ένα τρικ του φρέσκου τόνου είναι να επιλέξεις φιλέτα από νεαρό ψάρι. Τόσο ο Ελληνικός που ψαρεύεται στην Εύβοια και τις Σποράδες, όσο και του Ατλαντικού είναι το ίδιο ασφαλείς.

Τόνος Tataki

  • φιλέτο φρέσκου τόνου
  • λίγο λευκό σουσάμι
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2-3 κ.σ. σόγια σως
  • 1 χυμό από lime
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
  • φύτρες φασολιού ((προαιρετικό))
  • τσίλι πιπεριά ((προαιρετικό))

Ψιλοκόβεις κρεμμυδάκια, τζίνταερ και σε εένα μπολ ανακατευεις καλά όλα τα υλικά εκτός απο το ψάρι.

Στο ξύλο κοπής βάζεις το φιλέτο του τόνου, τον αλατίζεις και πιπερώνεις. Στο τηγάνι τον τσιγαρίζεις με πολύ λίγο λάδι, απο κάθε πλευρά ίσα να αλλάξει χρώμμα. Τον βγάζεις και με το καλά ακονισμένο μαχαίρι σου τον κόβεις  σε λεπτές φέτες. Τον σερβίρεις σε ενα ρηχό πιατο και του βάζεις απο πάνω τις φύτρες φασολιού, την τσίλι πιπεριά και το σουσάμι. Στιο κέντρο του πιάτου βάζεις το μπολ με την σως και σερβίρεις.

Για να τον φας πέρνεις καθε φέτα τον βουτάς στην σως και τον απολαμβάνεις!

Για την Συνταγή

Συστατικα για μαγειρεμα