Ο τόνος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους
Ο φρέσκος τόνος έχει Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδη δράση και καρδιαγγειακά οφέλη. Ακολουθεί το σπάνιο να βρεις διατροφικά σελήνιο και το φυλλικό οξύ.
Κάθε τόνος έχει και ένα μειονέκτημα: λόγω της διατροφής του απορροφά βαρέα μέταλλα τα οποία συσσωρεύονται στον οργανισμό του. Ένα τρικ του φρέσκου τόνου είναι να επιλέξεις φιλέτα από νεαρό ψάρι. Τόσο ο Ελληνικός που ψαρεύεται στην Εύβοια και τις Σποράδες, όσο και του Ατλαντικού είναι το ίδιο ασφαλείς.
Τόνος Tataki
Ingredients
- φιλέτο φρέσκου τόνου
- λίγο λευκό σουσάμι
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2-3 κ.σ. σόγια σως
- 1 χυμό από lime
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- φύτρες φασολιού (προαιρετικό)
- τσίλι πιπεριά (προαιρετικό)
Notes
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Seared Tuna Tataki Recipe – How To Make Tuna Tataki With Sesame
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 18/6/20
0 Σχόλια