Κουνουπίδι ολόκληρο στο κέντρο του τραπεζιού, εντυπωσιακό στην όψη, διαφορετικό την γεύση.
Το κουνουπίδι, ανήκει σε μία ακόμα ποικιλία βρώσιμων λουλουδιών η χρήση της οποίας, σύμφωνα με τους ειδικούς, μας πηγαίνει πίσω στην εποχή της Αρχαίας Ελλάδας. Οι ποικιλίες του; Πολλές, όσα και τα χρώματά του. Άσπρο, κίτρινο, μοβ… Όλα γεμάτα θρεπτικά συστατικά και συμπλέγματα βιταμινών, πολύτιμα για τον οργανισμό μας.
Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο. Το μέρος του λαχανικού που τρώγεται είναι το ίδιο το λουλούδι, το οποίο καταναλώνεται με διάφορους τρόπους -τουρσί, ωμό, βραστό, στον ατμό κ.ά.. Ωμό, έχει την υψηλότερη διατροφική αξία.
Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο
Ingredients
- 1 κεφάλι κουνουπιδιού καθαρισμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 1 κρέμα μπαλσάμικου
- αλάτι
Για τη σως αβοκάντο:
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- λίγο αλάτι
- χυμό από δύο λάιμ
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-5 κ.σ. νερό
Notes
Για την Συνταγή
- Ιδέα Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 8/12/20
0 Σχόλια