Τραχανότο με κουρκουμά και μανιτάρια, απλό και πολύ νόστιμο.
Τραχανότο με κουρκουμά και Μανιτάρια
Ingredients
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 200 γρ. ξινός τραχανάς
- 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
- 100 ml λευκό κρασί
- 1.200 ml ζωμός λαχανικών
- 80 γρ. παρμαζάνα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Notes
Για την Συνταγή
- Ιδέα: ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 10/11/20
Γνώριζες ότι:
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα και έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Οι κόκκοι έχουν διάμετρο περίπου 2-3 χιλιοστά. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός.Ο ξινός τραχανάς ζυμώνεται με γιαούρτι.
Κατά την παρασκευή του τραχανά, το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά, έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.
0 Σχόλια