Τραχανότο με κουρκουμά και Μανιτάρια

από | Νοέ 10, 2020 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Συνοδευτικά

Τραχανότο με κουρκουμά και μανιτάρια, απλό και πολύ νόστιμο.

Τραχανότο με κουρκουμά και Μανιτάρια

Ingredients
  

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 200 γρ. ξινός τραχανάς
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1.200 ml ζωμός λαχανικών
  • 80 γρ. παρμαζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτεις το σκόρδο. Ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρειςε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτεις τον τραχανά και ανακατεύεις τόσο όσο. Συμπληρώνεις με το κρασί και περιμένοεις να εξατμιστεί και προσθέτεις τον κουρκουμά.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και σταδιακά ρίχνεις με μία κουτάλα λίγο λίγο το ζωμό και ανακατεύεις ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζεις μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός και μέχρι να μαγειρευτεί ο τραχανάς και να χυλώσει. Δοκιμάζεις και αν χρειάζεται συμπληρώνεις αλάτι και πιπέρι.
Τέλος προσθέτεις την τριμμένη αρμεζάνα και ανακατεύεις με γρήγορες κυκλικές κινήσεις.  Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για την Συνταγή

Γνώριζες ότι:

Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα και έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Οι κόκκοι έχουν διάμετρο περίπου 2-3 χιλιοστά. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός.Ο ξινός τραχανάς ζυμώνεται με γιαούρτι.

Κατά την παρασκευή του τραχανά, το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά, έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις