Τάρτα με ντοματίνια και ανθότυρο, μούρλια γεύση σαν πίτσα που σε μαγεύει
Τάρτα με ντοματίνια
Ingredients
- 1 πακέτο ζύμη κουρού (Χρυσή Ζύμη)
- 300 γρ. ντοματίνια
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 γρ. ανθότυρο
- ρίγανη
- χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- καφέ ζάχαρη
- ελαιόλαδο
Notes
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Τάρτα με ντοματίνια και ανθότυρο
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 6/2/21
Για τα ντοματίνια
Το ντοματίνι έχει εποχή, και αυτή είναι η καλοκαιρινή, ακριβώς όπως η ντομάτα. Η ιδανική θερμοκρασία για την καλλιέργεια τους είναι 20-28°C. Ντοματίνια παράγονται σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη και τις Κυκλάδες μέχρι τη Σάμο και τη Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχουν πάνω από 10.000 ποικιλίες ντομάτας. Ανάλογη είναι και η πληθώρα στα ντοματίνια. Τα περισσότερα είναι υβρίδια, διασταυρώσεις δηλαδή ποικιλιών. Τα βασικά είδη είναι δύο: τα στρογγυλά (τσέρι) και τα μακρόστενα (βελανίδια). Για τις διαφορές στο σχήμα, το μέγεθος ή το χρώμα ευθύνονται οι ποικιλίες που επιλέγουν οι καλλιεργητές. Η γεύση, η γλύκα, το πάχος της φλούδας και τα σπόρια καθορίζονται επίσης από την ποικιλία, αλλά και από το έδαφος και το κλίμα.
0 Σχόλια